1 Μαρ 2012

Πράττοντας: Art.Shard

Αρκετό καιρό τώρα ετοιμάζω πράγματα που είναι ώρα να τα μοιραστώ. Θέλοντας να συμμετέχω στη δράση εκείνη που δεν περιορίζεται σε ιστολόγια και ευχολόγια, έθεσα τρεις στόχους:
  1. Να ξαναφέρω την τέχνη στη θέση της: στην καθημερινότητά μας. Για ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Και να μπορεί ο καθένας να μοιραστεί ελεύθερα τα πονήματα της ψυχής του, πέρα από εκδότες και copyright, εφόσον το θέλει.
  2. Να βοηθήσω νέους ανθρώπους να βρουν το δικό τους δρόμο και να αξιοποιήσουν τις (ερευνητικές ή επαγγελματικές) δυνατότητές τους, αμβλύνοντας τα προβλήματα που το τρέχον σύστημα θέτει. Για να μην περάσουν οι νεώτεροι ό,τι περνάμε και περάσαμε εμείς.
  3. Να φτιάξω έναν οργανισμό που να μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία δωρεάν, ό,τι καλό και χρήσιμο έχει να επιδείξει η επιστήμη, πέρα από πατέντες και κερδοσκοπία.
Εδώ θα σας μιλήσω για τον πρώτο στόχο, και πώς εγώ οραματίστικα και υλοποίησα το δικό μου λιθάρι προς το όνειρο. Το λιθάρι μου λέγεται Art.Shard. Δείτε το εδώ: http://art.shard.webplanet.gr/

Και, επειδή είμαστε στη βιαστική εποχή του Internet και μπορεί να μην μπείτε καν στον κόπο να δείτε τη σελίδα, αναπαράγω από εκεί:

"Το Art.Shard είναι:
  • μία κοινότητα ανθρώπων που θέλουμε να ξαναβάλουμε την τέχνη, σε όλες της τις εκφάνσεις, στην καθημερινότητά μας.
  • ένας ιστοχώρος, όπου κάθε ένας μπορεί να μοιράζεται τη δική του δημιουργία, πέρα από κυκλώματα και συμφέροντα.
  • μία συλλογή από καταθέσεις ψυχής, ανθρώπων που μέχρι σήμερα φοβόντουσαν το πώς θα κριθεί το έργο τους πριν φτάσει στο κοινό.
  • μια βουτιά στην πιο όμορφη πλευρά του να μοιράζεσαι: το να μοιράζεσαι με όλους.

Και το Art.Shard είναι πάνω από όλα ο τρόπος να βάλει ο καθένας το θραύσμα της τέχνης που έχει μέσα του στα χέρια όλων των υπολοίπων, για να γίνει η τέχνη και πάλι ενιαία και κοινή, πέρα από συμφέροντα."

Αν σας αρέσει, μην περιοριστείτε στο να το πείτε σε άλλους: βάλτε το δικό σας λιθαράκι σε αυτήν την προσπάθεια, με όλα τα κείμενα, τους στίχους, τα τραγούδια, τις φωτογραφίες που ντρεπόσασταν να μοιραστείτε. Η τέχνη είναι για να τη γεννάει ο καθένας και για να την απολαμβάνουν όλοι.
Και για να μην με λέτε άτολμο, εκεί θα μπορέσετε να ακούσετε και τη δική μου φωνή. Ερασιτεχνικά, αλλά με πολλή αγάπη.