3 Δεκ 2010

Προσφορά

Υπάρχει, σε εποχές κρίσης, μία πληθώρα αγαθών σε έλλειψη που κανείς δε φαίνεται να προσέχει. Και το όφελος από την διάθεση αυτών των αγαθών είναι τέτοιας κλίμακας που τα κέρδη μπορούν να είναι μυθικά. Σήμερα αποφάσισα να μοιραστώ το επενδυτικό μου μυστικό, με τους λίγους ανθρώπους που θέλησαν να διαβάσουν αυτό το μήνυμα.

Κατανόηση, στήριξη, ανοιχτομυαλιά, ολιστική οπτική.

Κατανόηση στα ανθρώπινα λάθη και πάθη, κατανόηση της απάτης των προβαλλόμενων προτύπων, κατανόηση της πραγματικότητας που βρίσκεται πέρα από το οπτικό μας πεδίο.

Στήριξη των ανθρώπων που σωριάζονται γύρω μας, μεταφορικά ή κυριολεκτικά, στήριξη αυτών που προσπαθούν και το αξίζουν, στήριξη των προσπαθειών που το αξίζουν. Στήριξη αξιών απέναντι στην ισοπέδωση, στήριξη προτύπων απέναντι στη μαζοποίηση. Στήριξη στην πίστη, απένταντι στην απελπισία.

Ανοιχτομυαλιά σε αλλοεθνείς, αλλόθρησκους, αλλόμορφους, που είναι όλοι συνάνθρωποι. Ανοιχτομυαλιά σε άλλες ιδέες, όσο οπισθοδρομικές ή προοδευτικές ή ασύδοτες κι αν μας φαίνονται. Ανοιχτομυαλιά για να ενσταλαχθεί, φιλτραρισμένη, η όποια χρήσιμη γνώση βρεθεί στο διάβα μας είτε ως θετικό, είτε ως αρνητικό παράδειγμα.

Ολιστική (ή συνολική) οπτική της πραγματικότητας, για να μη δίνουμε περισσότερο βάρος σε προβλήματα φτιαχτά και νοθευμένα, ολιστική οπτική για να μην νιώθουμε περισσότερο βάρος από πράγματα που μας παρουσιάζουν ως καταστροφικά, όταν η ζωή μας μπορεί να μη στηρίζεται σε αυτά. Καθολική άποψη των πραγμάτων, χωρίς να χανόμαστε στις λεπτομέρειες που απειλούν να μας βγάζουν από το δρόμο μας, σαν πινακίδες νέον σε νυχτερινή εθνική οδό.

Το καλύτερο με αυτά τα αγαθά είναι ότι θα είναι μονίμως σε ζήτηση. Το καλύτερο με αυτά τα αγαθά είναι ότι είναι στο χέρι μας να τα παράγουμε. Δεν είπα ότι είναι εύκολο, αλλά κάποια πράγματα αξίζουν πολύ να αγωνίζεσαι για αυτά. Και αξίζει να γίνει στόχος μας πρώτιστος να γίνουμε καλύτεροι μέσα σε τέτοιους αγώνες. Γιατί ο στόχος είναι εκεί που ο ορίζοντας της πραγματικότητας συναντά τον ουρανό του ονείρου.

1 σχόλιο:

Παρακαλώ αποφύγετε περιεχόμενο υβριστικό ή ανούσια προκλητικό. Είναι θέμα αμοιβαίας προσπάθειας να διατηρηθεί αυτός ο ιστοτόπος ως ένας ιστοτόπος με σεβασμό στη γνώμη, με καλή πρόθεση και συνεργατικότητα.